Vruchtencake

    Vruchtencake

    3keer bewaard
    13uur15min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke fruitige traditionele Ierse cake met een kleine twist. Je kunt spelt of glutenvrije bloem of ook tarwebloem gebruiken. Ik heb dit ook geprobeerd, en het is heerlijk. Het is ook een goed recept om te maken als een traktatie wanneer je op je gewicht let.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 250 ml koude Earl Grey thee (1 theezakje)
    • 375 gr gedroogde vruchten (dadels, pruimen, rozijnen, krenten, enz.)
    • 1 groot ei
    • 75 gr bruine suiker
    • 200 gr bloem
    • 50 gr gemalen amandelen
    • 2 theelepels bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 12uur weken  ›  Klaar in:13uur15min 

    1. Laat de gedroogde vruchten in de thee weken, gedurende de nacht (of tenminste 2 uur).
    2. Verwarm de oven tot 170 C.
    3. Meng de bloem, gemalen amandelen en bakpoeder tot alles is gecombineerd.
    4. Voeg het losgeklopte ei en suiker aan de gedroogde vruchten toe, dan de bloem, gemalen amandelen, bakpoeder combinatie, met één lepel per keer terwijl je goed blijft roeren om ervoor te zorgen het mengsel glad wordt.
    5. Lepel het mengsel in een ingevet cakeblik en bak in de oven gedurende een uur en gebruik een spies om te kijken of hij gaar is.
    6. Zodra het een beetje afgekoeld is, serveer je hem met een lekker kopje thee!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren