Walnotenkoekjes

    Walnotenkoekjes

    4keer bewaard
    1uur35min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn romig en nootachtig met precies de juiste hoeveelheid zoetheid. Voel je vrij om andere noten te gebruiken. Serveer met een kopje thee.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • 200 gr boter
    • 100 gr poedersuiker
    • 1 eierdooier
    • 1 snufje zout
    • 100 gr walnoten, grof gehakt
    • 300 gr witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Klop de boter luchtig. Roer de poedersuiker erdoor en klop de eierdooiers erdoor tot het glad is. Kruid met wat zout en kneed de walnoten en de bloem erdoor.
    3. Vorm het deeg in 4 cm diameter rollen en druk er vierkanten uit met een platte vorm. Wikkel in folie en zet 1 uur in de koelkast, snijd ze vervolgens in 5 mm dikke plakken.
    4. Leg de koekjes op een niet ingevette bakplaat. Bak gedurende 10 minuten op 180 ° C / gasoven stand 4, en verlaag vervolgens de oven temperatuur tot 130 C / gasoven stand 1/2. Bak nog eens 5 minuten. Let erop dat de koekjes niet verbranden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren