Warme chocolademelk op een stokje

    Warme chocolademelk op een stokje

    6keer bewaard
    16min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een leuk idee om als cadeau weg te geven. Zeer eenvoudig en snel te maken. En het smaakt veel beter dan traditionele warme chocolademelk. Zeer geschikt als zelfgemaakt kerst cadeau.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr goede melkchocolade (ik gebruik Lindt)
    • 60 gr poedersuiker
    • 30 gr goede cacao poeder
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1min  ›  Klaar in:16min 

    1. Breek de melkchocolade in stukken, doe ze in een kom en zet 90 seconden in de magnetron. Roer daarna. Indien nodig zet je het nogmaals in de magnetron, 20 seconden per keer, totdat de chocolade gesmolten is. Roer na iedere keer.
    2. Terwijl de chocolade smelt, meng je de droge ingrediënten. Wanneer de chocolade is gesmolten, voeg je de droge ingrediënten toe en meng je alles. Het resultaat lijkt op een cake beslag.
    3. Verdeel het mengsel in mallen of een ijs blokjes-bakje. (Siliconen mallen zijn het best.) Zet in elke een stokje. Tik met de mallen op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen. Laat ze 10 minuten in de koelkast afkoelen.
    4. Nadat ze afgekoeld zijn, moeten zij gemakkelijk uit de mallen komen. Ze kunnen 3 maanden bij kamertemperatuur bewaard worden.
    5. Wanneer je klaar bent om het te serveren, Verwarm je gewoon een kopje melk. Voeg de chocolade op een stokje toe, en roer tot het opgelost is. Ik lever er een gebruiksaanwijzing bij als ik het cadeau geef.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren