Zachte chocoladekoekjes

    Zachte chocoladekoekjes

    1keer bewaard
    25min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Als je van zachte koekjes houdt die niet teveel naar meel smaken, zijn dit de koekjes voor jou. Gebruik M&M's, smarties of stukjes witte chocolade in plaats van gewone chocolade ter variatie. Als de koekjes gaan afkoelen worden ze vrij stevig, dus als je ze echt zacht wilt moet je ze iets eerder uit de oven halen.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 170 gr boter, gesmolten
    • 185 gr donkerbruine zachte suiker
    • 110 gr basterdsuiker
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 1 ei
    • 1 eierdooier
    • 325 gr chocoladestukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasoven stand 3. Bedek 2 bakplaten met bakpapier.
    2. Zeef de bloem en zet opzij.
    3. Meng in een middelgrote kom de boter, zachte bruine suiker en de basterdsuiker totdat het goed gemengd is. Roer de vanille, het ei en de eierdooier erdoor totdat het mengsel romig is. Meng de bloem erdoor totdat het net gemengd is.
    4. Roer de chocoladestukjes erdoor met een houten lepel. Maak grote hoopjes beslag op de bakplaten en laat voldoende ruimte over zodat de koekjes kunnen uitspreiden.
    5. Bak de koekjes 15-17 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randjes licht verkleurd zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren