Zelfgemaakte gerookte salami

    Zelfgemaakte gerookte salami

    1keer bewaard
    3dagen3uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte salami gemaakt met gehakt. Gerookt op zwart walnotenhout.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2750 gr mager gehakt
    • 4 1/2 eetlepels mosterdzaad
    • 3 eetlepels knoflookzout
    • 4 eetlepels Mortons tender quick (kruidenmix om vlees mee te pekelen)
    • 2 eetlepels kosher zout
    • 4 eetlepels grof gemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3dagen  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3dagen3uur 

    1. Meng met de hand alle ingrediënten samen. Doe in een kom en zet in de koelkast. Kneed het mengsel elke dag gedurende enkele dagen.
    2. Vervolgens rol je het in stammetjes van ongeveer 450 gram.
    3. Plaats alles in een rookoven met wat water om het vochtig te houden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren