Zomerse salade met citrus dressing

    Zomerse salade met citrus dressing

    3keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Elke zomer komt mijn familie samen op het strand gedurende een week en kookt dan enorme maaltijden. Deze salade blijft fris en vers en is geschikt voor een buffet. Ideaal voor picknicks of lange en luie zomerse barbecues in de tuin.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr verse groene bonen, gedopt
    • 1 yamboon, geschild en in dunne frietjes gesneden
    • 1 rode paprika, zaden verwijderd, in stukjes gesneden
    • 1 groene paprika, zaden verwijderd, in stukjes gesneden
    • 4 wortelen, geschild en gesneden in dunne frietjes
    • 2 sinaasappels geschild, ontpit, gesneden in dunne cirkels
    • 2 komkommers, ontpit, gesneden
    • 120 ml sinaasappelsap
    • 4 eetlepels citroensap
    • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 4 eetlepels vers gehakte koriander bladeren
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel paprikapoeder
    • zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Zet een kom van ijskoud water apart. Wanneer het water kookt, gooi je de groene bonen erbij. Laat 2-4 minuten doorkoken. Giet ze af en leg ze in het ijskoude water voor de kleur en om ze knapperig te krijgen.
    2. Maak de groente schoon en snijd ze, doe hetzelfde met de sinaasappel en rangschik alles op een schaal.
    3. In een keukenmachine meng je het sinaasappelsap, citroensap, olijfolie, zout, paprikapoeder en peper en meng tot een glad geheel. Breng op smaak. Haal uit de keukenmachine en roer de koriander erdoor (of als je graag een groene dressing hebt, meng het dan met de keukenmachine mee). Besprenkel de salade met de dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties