Zuid-Afrikaanse lamskoteletjes

    Zuid-Afrikaanse lamskoteletjes

    1keer bewaard
    2uur40min


    Maak dit als eerste!

    Wij Zuid-Afrikanen weten veel van lamsvlees. Dit gerecht smaakt beslist naar meer, mijn familie en vrienden zijn er dol op.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 200 ml olijfolie
    • 30-40 ml munt saus
    • 50 gr verse gesneden dille
    • 50 gr vers gesneden munt (bij voorkeur spearmint)
    • 50 gr geplette knoflook (bij voorkeur verse)
    • 4 x 100 gr lamskoteletjes
    • 150 gr friet (bevroren of vers)
    • cayenne kruiden
    • 1 kopje gemengde groente (bloemkool, broccoli, rode en groene paprika, wortels)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Meng de dille, munt, knoflook, olijfolie en munt saus tot het goed geroerd is.
    2. Doe het lamsvlees erbij, bedek goed met de marinade en zet 1-2 uur in de koelkast.
    3. Haal ze uit de koelkast en grill ze een paar minuten aan iedere kant, en bak ze daarna verder tot de gewenste gaarheid.
    4. Stoom de groentes en besprenkel er wat geklaarde boter over, maak de friet klaar en kruid met de cayenne kruiden.
    5. Leg vervolgens het lamskoteletje op de bovenste helft van een bord, leg de groente rechtsonder en de friet linksonder. Garneer met peterselie en gemalen zwarte peper rond de rand. Serveer met extra munt saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren