Garnalenspiesjes van de barbecue

    Garnalenspiesjes van de barbecue

    15keer bewaard
    2uur16min


    15 personen hebben dit gemaakt

    De lekkerste manier om garnalen te bereiden is op de barbecue, zo blijven ze lekker van smaak en worden ze niet droog. Met een simpele marinade voeg je net even iets extra toe.

    Olga Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 10 - 12 (middel)grote garnalen - ongekookt
    • 1 - 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 theelepel chilivlokken of sambal
    • 1 - 2 tenen knoflook
    • 1 snufje peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur16min 

    1. Meng in een kom de olijfolie, sojasaus, chilivlokken of sambal, de uitgeperste knoflooktenen en eventueel nog wat peper.
    2. Marineer de garnalen ongeveer twee uur in dit mengsel.
    3. Rijg de garnalen aan spiesjes, zorg dat je zowel de staart als de bovenkant spiest, dan blijven ze beter zitten.
    4. Rooster de garnalen op de barbecue, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant, tot ze mooi roze zijn.

    Andere ideeën

    Als je geen barbecue hebt kun je de garnalen ook in de oven maken, verwarm de oven voor tot 180 graden en doe ze ongeveer 10 minuten in de oven of tot ze roze zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren