Amandel-appelcake

    Amandel-appelcake

    38keer bewaard
    55min


    85 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke geurende cake gemaakt met amandelen en dungesneden plakjes appel. Verrukkelijk voor bij de thee!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • gesmolten boter, om in te vetten
    • 180 gr boter, op kamertemperatuur, in blokjes
    • 140 gr fijne kristalsuiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eieren, op kamertemperatuur
    • 100 gr gemalen amandelen
    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 80 ml melk
    • 2 kleine Gala appels, in kwarten, klokhuis verwijderd en dan in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden C. Vet een ronde cakevorm (22cm doorsnee) in met de gesmolten boter. Bedek vervolgens de vorm (bodem en rand) met bakpapier.
    2. Klop de boter, suiker en vanille extract 8 minuten in een kom tot het een bleek en romig mengsel is (met de hand of met een elektrische mixer). Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix goed door na elke toevoeging.
    3. Roer de gemalen amandelen door het beslag. Voeg de helft van het bakmeel en de helft van de melk toe. Gebruik een houten pollepel om alles goed te mengen. Herhaal met de tweede helft bakmeel en melk.
    4. Leg de appelschijfjes, engigszins overlappend op de bodem van de cakevorm. Schep het beslag hier overheen en strijk glad.
    5. Bak de cake 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot een (sate)prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
    6. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, voordat je hem op de kop uitstort op een bord/schaal. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Lisa
    van
    3

    Ik heb de cake een poosje in de koelkast bewaard en ik moet zeggen dat ik de cake koud lekkerder vind! de smaak heeft zich ook wat 'ontwikkeld'. Erg lekker. - 10 okt 2011

    Lisa
    van
    3

    Ik vond de cake bijzonder, en lekker maar qua smaak wel anders dan ik gewend ben van appelcake. Waarschijnlijk door het amandelmeel? Ik denk dat ik de volgende keer wat citroensap door het beslag doe, voor een iets frissere smaak. Wel heb ik na het bakken en omkeren wat suiker over de appels gestrooid en dit met een gasbrandertje gekarameliseerd. Dit gaf de appels een lekker knapperig en zoet smaakje! - 01 okt 2011

    van
    2

    Hele lekkere cake met een niet alledaagse smaak Ik heb wel meer dan 2 appels gebruikt - 04 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren