Romige bloemkoolsoep

    (321)

    Een goed basisrecept voor romige soepen. U kunt naar smaak de groenten aanpassen of vervangen. Het gebruik van aardappels als verdikkingsmiddel in plaats van room houdt het vetgehalte van de soep laag.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 gr boter
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes
    • 2 wortels, fijngesneden
    • 800 ml kippenbouillon
    • 1 bloemkool, fijngesneden
    • 250 ml melk
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 eetlepel droge sherry
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de boter smelten. Ui en knoflook toevoegen en in ongeveer 5 minuten de ui doorzichtig bakken. Aardappel en wortel toevoegen en 5 minuten verder bakken. Kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen. Bloemkool erdoor roeren, afdekken en op een lage vlam de groenten in 10-20 minuten gaar koken. Van het vuur halen.
    2. De soep in verschillende porties in blender of keukenmachine of met een staafmixer pureren. Op een lage vlam melk, zout, peper, nootmuskaat en sherry erdoor roeren. Opwarmen, garneren met peterselie en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (321)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    3

    smaakte heel romig was heerlijk  -  16 jun 2013

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren