Russische Beef Stroganoff

    Russische Beef Stroganoff

    2keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit authentieke Russische bief stroganoff recept is eenvoudig te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr runderlappen
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels zure room
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • zout en zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop het vlees eerst mals met een vleeshamer. Snij de runderlappen dan in dunne reepjes, ongeveer 5 mm.
    2. Bedek de rundvleesreepjes met bloem.
    3. Verhit een wok en giet er een beetje olie in. Als de olie heet is, bak je de rundvleesreepjes in ongeveer 3 minuten onder voortdurend roeren aan, tot ze bruin zijn (maar het sap nog in het vlees zit.
    4. Voeg tomatenpuree, zure room, zout en peper toe. Misschien moet je nog wat bouillon of water toevoegen voor de juiste consistentie.
    5. Doe de deksel op de pan en laat het 20-25 minuten sudderen (afhankelijk van het soort vlees en de kwaliteit van het vlees; bij sommige stukken vlees kan het wel een uur duren voor het vlees mals is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren