Gefrituurd ijs

    Gefrituurd ijs

    5keer bewaard
    4uur17min


    190 personen hebben dit gemaakt

    Vanille ijs wordt bedekt met een laagje fijngemalen cornflakes en vervolgens kort gefrituurd. Ijs met een knapperig laagje! Een bijzonder dessert. Serveer met slagroom, honing en kersen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 ml vanille ijs
    • 85 gr fijngemalen cornflakes
    • 1 theelepel kaneel
    • 3 eiwitten
    • 2 liter olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:4uur17min 

    1. Schep 8 grote bollen uit het ijs. Leg ze op een bakplaat en zet ze 1 uur in de vriezer.
    2. Meng in een ondiepe schaal de gemalen cornflakes met de kaneel. Klop in een andere schaal de eiwitten stijf. Rol de ijsbollen door het eiwit, dan door de cornflakes, waarbij de ijsbol helemaal goed bedekt moet zijn. Herhaal indien nodig. Leg ze weer in de vriezer tot ze goed stevig zijn, in ongeveer 3 uur.
    3. Verhit de olie in een frituurpan of grote, zware braadpan tot 190 graden C.
    4. Leg de ijsbollen, met 1 of 2 tegelijk, met behulp van een schuimspaan of mandje in de hete olie en frituur ze 10-15 seconden tot ze goudbruin zijn. Laat snel uitlekken op keukenpapier en dien direct op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren