Spaanse flan

    Spaanse flan

    18keer bewaard
    1uur20min


    788 personen hebben dit gemaakt

    Verrukkelijke Spaanse flan (ook wel creme caramel genoemd in andere landen), iedereen is hier dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr suiker
    • 3 eieren
    • 1 blikje (400 ml) gezoete gecondenseerde melk
    • 400 ml koffiemelk (ongezoete gecondenseerde melk)
    • 1 eetlepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor tot 175 graden C.
    2. Laat de suiker smelten in een steelpannetje op middelhoog vuur, tot het vloeibaar is en goudkleurig. Schenk de hete siroop voorzichtig in een ronde glazen schaal (23cm) en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet apart.
    3. Klop de eieren los in een grote kom. Mix de gecondenseerde melk, koffiemelk en vanille erdoor tot een glad mengsel. Schenk het mengsel over de caramel in de schaal. Dek af met aluminiumfolie.
    4. Bak de flan 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat helemaal afkoelen.
    5. Om te serveren, draai je de vorm voorzichtig om op een opdienschaal (met randje).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    GlendaHelstone-Meijnaar
    3

    - Gewaardeerd op - 28 aug 2013

    LijanaRAmatngalim
    1

    Heel makkelijk te bereiden heb ervan genoten. - 28 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren