Romige broccolisoep

    Romige broccolisoep

    19keer bewaard
    25min


    284 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle, romige, stevige soep.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 ml kippenbouillon
    • 225 gr verse broccoli
    • 50 gr ui, fijngesneden
    • 250 ml melk
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 125 gr geraspte jong belegen kaas (eventueel)
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bouillon aan de kook brengen. Broccoli en ui toevoegen. In ong. 5 minuten de broccoli gaar koken.
    2. In een aparte kom in kleine porties melk aan bloem toevoegen en goed mengen.
    3. Het bloemmengsel door de bouillon roeren en onder constant roeren tot een gebonden, pruttelende soep laten inkoken. Naar wens kaas toevoegen en al roerend laten smelten. Naar smaak kruiden en opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    roesoes
    van
    1

    Hmmmmm Super lekker! Ik heb er zelf wel wat anderhalve courgette toegevoegd en i.p.v. bloem maizena gebruikt. Ik heb een hele grote pot gemaakt (4 liter)want ik vries mijn soep graag in. Dit is een soepje die je (doordat hij geboden is en een super gezonde groente bevat) tijdens de lunch lekker oppept. - 30 apr 2012

    van
    1

    Voor mij was de soep wat te dik. De volgende keer dat ik de soep zal maken, zal ik deze niet binden - 04 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren