Mosterdsoep

    Mosterdsoep

    16keer bewaard
    1uur


    16 personen hebben dit gemaakt

    Pittige soep is enigszins bewerkelijk, maar je hoeft er niet steeds bij te blijven.

    niek Fryslân, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 1 prei, in dunne plakjes
    • 1/2 kleine knolselderij, in blokjes gesneden
    • 1/2 kleine venkel, in plakjes
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 kopje droge witte wijn
    • 8 kopjes groentebouillon
    • 1/2 kopje room
    • 4 eetlepels Dijon mosterd
    • 2 eetlepels grof, gemalen zaanse mosterd
    • 2 eetlepels smeerkaas
    • 1 theelepel gemalen zwitserse kaas (optioneel)
    • Bieslook voor de garnering (optioneel)
    • rozemarijn
    • tijm
    • zeezout
    • vers gemalen peper
    • serveren met stokbrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg alle groenten toe en bak tot ze zacht zijn, af en toe roeren om aanbakken te voorkomen en het gelijkmatig gaar te maken. Voeg de bloem toe en meng goed. Giet de wijn er bij en roer het voor een paar minuten. Voeg de groentebouillon toe en breng zacht aan de kook.
    2. Voeg de tijm, rozemarijn en laat het ongeveer 30 minuten inkoken. Voeg de Dijon, gemalen Zaanse mosterd en zure room toe, en laat het nog extra 15-20 minuten sudderen . Verwijder de rozemarijn en tijm en pureer de soep in porties.
    3. Pers de gepureerde soep door een fijne zeef om een ​​zeer gladde soep maken. Voeg smeerkaas toe en verwarm soep opnieuw indien nodig. Maak af met bieslook. Serveer warm met knapperig brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    6

    - 14 apr 2013

    KimKuijt
    van
    2

    Heerlijke soep! - 08 mrt 2015

    Gerben1979
    0

    Ben benieuwd.... staat te pruttelen nu - 06 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren