Gehaktballen in zoetzure saus

    Gehaktballen in zoetzure saus

    6keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Gehaktballetjes van half om half gehakt in een heerlijke zoetzure groentesaus van paprika, sojasaus, room en ananas. Lekker met rosti en verse groenten.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor het gehakt
    • 2 grote uien
    • 2 sneetjes wit casinobrood
    • 3 el melk
    • 1 kg ongekruid gehakt HOH
    • 2 eieren
    • zout
    • peper
    • 50 gr boter
    • Voor de saus
    • 1 groene paprika
    • 2 dl water
    • 1 el appelazijn
    • 8 gr bruine suiker
    • 2 el sojasaus
    • 1 dl room
    • maizena
    • 250 gr ananas uit blik of vers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snipper de uien zeer fijn. Week het brood zonder korst in wat melk.
    2. Knijp het brood uit en meng het met de uitjes, eieren, en naar smaak, zout en peper door het gehakt zodat dit smeuïg is. Draai er 20 balletjes van en bak ze in een pan in de boter gaar. Haal ze eruit en houd ze apart. Bewaar het bakvet.
    3. Snipper de paprika fijn en fruit ze in het bakvet van de gehaktballen gaar. Blus af met het water en de azijn. Voeg de suiker en de sojasaus toe en laat de saus nog even sudderen. Doe de room erbij en bind de saus eventueel met wat met water aangemaakte maïzena. Snijd ananas in kleine stukjes, roer deze goed door de saus en proef af. Leg dan de ballen in de saus en warm nog even door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren