Pasta met courgette en roomsaus

    (74)
    40 minuten

    Een roomsaus met gebakken courgette en ui over farfalle. De gegeven hoeveelheden volstaan voor 4 hoofdgerechten of 6-8 voorgerechten.


    39 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 5 eetlepels olijfolie
    • 5 kleine courgettes, in zeer fijne plakjes
    • 2 uien, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 160 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1 pak (500 gr) farfalle pasta
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • zout naar smaak
    • versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten. Courgettes toevoegen en snel goudkleurig sauteren. Uit de pan halen en apart zetten.
    2. In dezelfde pan ui en knoflook goudkleurig sauteren. Room erdoor roeren, vuur hoger zetten en de saus met 1/3 laten slinken.
    3. Intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten.
    4. Pasta, courgette, 2 eetlepels kaas, zout en peper aan de roomsaus toevoegen. Goed omscheppen en verwarmen. Direct serveren met resterende geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (74)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    2

    gemakkelijk en het is lekker met een stukje kip  -  11 feb 2011

    WiccaBijvelds
    0

    Lkkr!!!!  -  09 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren