Afghaanse okra

    Afghaanse okra

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker Afghaans gerecht met okra. Mijn moeder maakt dit gerecht altijd voor ons. Je kunt ook gebruik maken van verse tomaten in plaats van de tomatenpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, dungesneden
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 500 gram okra, gesneden in stukjes van 1/2 cm
    • 1 theelepel kurkumapoeder
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 475 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan op middellaag vuur. Roer de uien, en bak tot ze zacht en donkerbruin zijn, ongeveer 15 minuten. Roer de tomatenpuree er doorheen tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de okra toe, en bestrooi met kurkuma, zout en peper. Giet het water erbij en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de okra erg zacht is en de saus enigszins is ingedikt, 15 tot 20 minuten. Breng voor het opdienen op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren