Een pittig gerecht dat je maag vult en iedere smaakpapil beroert. Gemaakt van zeer eenvoudige ingrediënten en gemakkelijk te bereiden. Het wordt vast en zeker een favoriet. Serveer met warme gekookte jasmijnrijst.
F
fatimah
9 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 6
3 (gerookte) kalkoenfilets of -dijen, in blokjes
4 kippenbouillonblokjes
4 rode paprika's, in stukjes gesneden
6 tomaten, in stukken gesneden
1 ui, in stukken gesneden
4 habanero of rode pepers, zonder zaadjes en fijngesneden (draag handschoenen)
Leg de kalkoenfilets in een grote pan, giet er genoeg water bij zodat ze net bedekt zijn, en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook op matig vuur, en kook totdat het water bijna is verdampt, ongeveer 30 minuten. Doe de paprika's, tomaten, ui, habanero pepers, knoflook en tomatenpuree in een blender en mix tot de groenten gepureerd zijn. Wees voorzichtig: de habanero pepers zijn erg heet waardoor je niet je ogen moet aanraken na het snijden van de pepers.
Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur, en giet het mengsel in de pan. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de olie scheidt en de saus begint te bakken, ongeveer 30 minuten, roer de kalkoen door de saus en laat 15 tot 20 minuten sudderen om de smaken te laten mengen. Breng op smaak met zout.