Afrikaanse kalkoenstoofpot

    Afrikaanse kalkoenstoofpot

    9keer bewaard
    2uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een pittig gerecht dat je maag vult en iedere smaakpapil beroert. Gemaakt van zeer eenvoudige ingrediënten en gemakkelijk te bereiden. Het wordt vast en zeker een favoriet. Serveer met warme gekookte jasmijnrijst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 (gerookte) kalkoenfilets of -dijen, in blokjes
    • 4 kippenbouillonblokjes
    • 4 rode paprika's, in stukjes gesneden
    • 6 tomaten, in stukken gesneden
    • 1 ui, in stukken gesneden
    • 4 habanero of rode pepers, zonder zaadjes en fijngesneden (draag handschoenen)
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 240 ml plantaardige olie
    • 1 snufje zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Leg de kalkoenfilets in een grote pan, giet er genoeg water bij zodat ze net bedekt zijn, en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook op matig vuur, en kook totdat het water bijna is verdampt, ongeveer 30 minuten. Doe de paprika's, tomaten, ui, habanero pepers, knoflook en tomatenpuree in een blender en mix tot de groenten gepureerd zijn. Wees voorzichtig: de habanero pepers zijn erg heet waardoor je niet je ogen moet aanraken na het snijden van de pepers.
    2. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur, en giet het mengsel in de pan. Zet het vuur lager en laat sudderen tot de olie scheidt en de saus begint te bakken, ongeveer 30 minuten, roer de kalkoen door de saus en laat 15 tot 20 minuten sudderen om de smaken te laten mengen. Breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HansExalto
    0

    - Gewaardeerd op - 03 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren