Amerikaanse trifle

    Amerikaanse trifle

    8keer bewaard
    30min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een romig, fruitig, hemels dessert. Ik heb me laten vertellen dat het een soort super aardbeien shortcake is!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1.4 kilo verse aardbeien, schoongemaakt en in plakjes gesneden
    • 50 gram witte suiker
    • 900 ml slagroom
    • 1 pakje mix voor (witte) chocoladepudding
    • 170 ml citroenyoghurt
    • 2 eetlepels kokosrum, naar smaak, apart te verwerken
    • 2 (450 gram) hotelcakes, in blokjes
    • 700 gram verse bosbessen, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bestrooi in een kom de aardbeien met suiker en roer tot de suiker goed verdeeld is, zet apart. Koel een grote metalen kom en de kloppers van een elektrische mixer.
    2. Giet de room in de gekoelde mengkom, en voeg de chocoladepuddingmix, citroenyoghurt, en ongeveer 1 eetlepel kokosrum toe, indien gewenst. Klop met een elektrische mixer ingesteld op medium snelheid tot het luchtig wordt.
    3. Spreid een laag van cakeblokjes over de bodem van een glazen 25x40 cm ovenschaal, en bestrooi de blokjes met een nieuwe eetlepel kokosrum. Bedek de cakeblokjes met een laag aardbeien, strooi vervolgens bosbessen over de aardbeien. Verdeel een dikke laag slagroom over de bessen. Herhaal de lagen een aantal keer, eindigend met een laag van aardbeien besprenkeld met bosbessen, en bewaar ongeveer 1 kopje slagroom. Bedek de trifle met klodders slagroom voor het serveren. Bewaar restjes in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren