Sri Lankaanse sorbet met amandelen

    Sri Lankaanse sorbet met amandelen

    Voeg toe aan favorieten!
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept dat vaak wordt gemaakt in Sri Lankaanse moslimgezinnen, elke nacht tijdens Ramadan en tijdens speciale gelegenheden. Het is het lekkerst als het gekoeld wordt geserveerd. Je kunt ook fijngehakte amandelen of pistachenoten over elk drankje strooien voor het serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 600 ml gezoete gecondenseerde melk
    • 1.7 liter water
    • 150 gram witte suiker
    • 1 theelepel amandelextract
    • 1 druppel groene kleurstof, of naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Klop de gecondenseerde melk en water samen in een kom en roer de suiker en amandelextract erdoor totdat de drank glad is en de suiker is opgelost. Meng een druppel of twee (of zoals gewenst) van de groene kleurstof erdoor, koel af voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren