Amandelcupcake met een glazuur van zoute karamelcrème

    Amandelcupcake met een glazuur van zoute karamelcrème

    7keer bewaard
    55min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke cupcake met een verrukkelijke glazuur! Ik heb deze cupcakes bedacht voor de bruiloft van een vriendin, ze wilde iets anders in plaats van de bruidstaart (cupcakes). Het was zo goed gelukt dat ik besloot dit recept te delen!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gram bloem
    • 7 gram bakpoeder
    • 200 gram witte suiker
    • 110 gram zachte margarine
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel amandelextract
    • 180 ml volle melk
    • 100 gram bruine suiker
    • 110 gram margarine
    • 2 eetlepels lichte maïsstroop (of honing)
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 120 ml slagroom, of zoveel als nodig
    • 1 snufje zout
    • 170 gram zachte gezouten boter
    • 260 gram poedersuiker, gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed een cupcakebakblik met 12 papieren vormpjes. Meng de bloem met het bakpoeder in een kom.
    2. Meng in een kom de room met de suiker en 110 gram margarine tot het zeer goed gemengd is. Voeg en klop de eieren een voor een toe, totdat ze goed gemengd zijn, roer vervolgens het vanille- en amandelextract erdoor. Voeg geleidelijk, in meerdere keren, het bloemmengsel toe, afgewisseld met de melk. Doe het beslag in de cupcakevormpjes, vul ze voor ongeveer tweederde.
    3. Bak de cakejes in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker die je in het midden van een cupcake prikt er schoon uitkomt, 20 tot 25 minuten.
    4. Om de karamel te maken doe je de bruine suiker, 110 gram margarine, maïsstroop en vanille in een grote pan op matig vuur, breng het mengsel vervolgens aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen tot indikt, 3 tot 4 minuten, verwijder van het vuur en laat afkoelen tot een warme (niet heet) temperatuur. Voeg de room toe, beetje bij beetje, totdat de karamel de dikte heeft van honing. Meng het snufje zout erdoor, en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    5. Klop met een elektrische mixer op medium snelheid in een kom de gezouten boter met poedersuiker tot het mengsel luchtig is, voeg een lepel karamel per keer toe en blijf langzaam kloppen, tot het glazuur glad is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren