Krokante appelkoekjes

    Krokante appelkoekjes

    2keer bewaard
    40min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Krokante appelkoekjes, het lekkerst als ze warm worden geserveerd. Dit was mijn eerste zelfbedachte recept.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 280 gram volkoren bloem
    • 1 1/2 theelepels kaneelpoeder
    • 1 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 115 gram zachte boter
    • 100 gram rietsuiker
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 7 eetlepels appelmoes
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 3 eetlepels appelsap
    • 2 kopjes (snelkook) havermout
    • 1 appel, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Meng in een grote kom de volkoren bloem met de kaneel, bakpoeder en zout.
    2. Doe de boter, rietsuiker, en basterdsuiker in een grote kom en meng alles goed, voeg de appelmoes toe en meng tot een gladde massa. Voeg de eieren, vanille-extract, en appelsap toe tot alles goed gemengd is, giet het vloeibare mengsel in het bloemmengsel, ongeveer een kopje per keer, roer na elke toevoeging. Voeg tenslotte de havermout en stukjes appel toe.
    3. Vorm met twee theelepels het deeg tot balletjes en leg op niet-ingevette bakplaten, ongeveer 5 cm van elkaar.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes lichtbruin en stevig in het midden zijn, ongeveer 10 minuten, laat ongeveer 2 minuten op de bakplaten afkoelen, verplaats ze vervolgens naar een rooster om ze verder te laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren