Arroz tapado (rijst bovenop)

    Arroz tapado (rijst bovenop)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een leuk Peruaans gerecht dat er cool uitziet en altijd favoriet is bij de kinderen! Gekruid vlees is de verrassing in het midden met de rijst er omheen. Ook lekker als restje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 420 gram ongekookte witte rijst
    • 480 ml water
    • 1 ei
    • 1 aardappel, geschild en in blokjes
    • 240 ml plantaardige olie om te frituren
    • 3 kleine tomaten, grof gehakt
    • 120 ml water
    • 15 ml plantaardige olie
    • 1 halve grote ui, gesnipperd
    • 3 tenen knoflook, gesneden
    • snufje rode chilivlokken
    • snufje komijnpoeder
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje fijngesneden verse oregano
    • 450 gram mager gehakt
    • 2 grote wortelen, geschild en in blokjes
    • 40 gram bevroren erwten
    • 1 eetlepel pindakaas
    • eventueel gehakte verse koriander
    • eventueel gehakte verse tomaat
    • eventueel ketchup

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Breng de rijst en 480 ml water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de rijst gaar is en het vocht is geabsorbeerd, 20 tot 25 minuten.
    2. Kook het ei hard (ongeveer 10 minuten). Laat schrikken met koud water en pel als het ei is afgekoeld. Hak het ei in stukjes en zet apart in een kleine kom.
    3. Verhit 240 ml plantaardige olie in een frituurpan of grote hapjespan tot 175 graden C. Frituur de aardappelblokjes goudbruin, laat ongeveer 5 minuten uitlekken op keukenpapier en zet opzij.
    4. Doe de tomaten en 120 ml water in een blender en pureer tot de tomaten vloeibaar zijn (indien gewenst, schil en ontzaad eerst).
    5. Verhit 15 ml plantaardige olie in een grote koekenpan op matig vuur, en bak en roer de ui, knoflook, chilivlokken, komijn, zwarte peper en oregano tot de ui bruin begint te worden, 8 tot 10 minuten, voeg de gepureerde tomaten toe, en laat nog 5 minuten sudderen, roer regelmatig. Voeg het gehakt en de wortelen toe, en bak tot het vlees niet meer roze is en de wortelen gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Bak het gehakt rul. Voeg het gehakte ei, de erwten en pindakaas toe tot het goed gemengd is. Voeg tot slot voorzichtig de blokjes gefrituurde aardappel toe.
    6. Om het gerecht samen te stellen vet je een flexibele plastic kom (van minimaal 120 ml) in en druk je de gekookte rijst op de bodem tot 1/3 van de kom gevuld. Maak vervolgens een laag van ongeveer 2cm met vleesmengsel over de rijst, en bedek met meer gekookte rijst om de kom te vullen. Druk met een geoliede hand voorzichtig op de rijst om het geheel compact te maken, plaats een bord bovenop de kom en draai om, verwijder vervolgens de kom. Herhaal dit met de resterende ingrediënten. Garneer met de koriander, stukjes gehakte tomaat en wat ketchup op elke portie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren