Romige paddenstoelensoep

    Romige paddenstoelensoep

    64keer bewaard
    25min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Deze frisse, romige soep is eenvoudig te maken en zit boordevol grofgesneden paddenstoelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 150 gr shiitake paddenstoelen, fijngesneden
    • 100 gr portobello's, fijngesneden
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 400 ml kippenbouillon
    • 125 ml slagroom of kookroom
    • 125 ml volle melk
    • zout en peper naar smaak
    • 1 mespuntje kaneelpoeder (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een grote soeppan met zware bodem op een matig hoog vuur de boter smelten. Shiitakes en portobello's gedurende ong. 5 minuten bakken tot ze zacht zijn. Bloem toevoegen en tot een glad papje roeren. Geleidelijk de kippenbouillon toevoegen. Onder voortdurend roeren gedurende 5 minuten laten inkoken tot een dikke, pruttelende soep.
    2. Room en melk erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Eventueel kaneel erover strooien. Opwarmen, maar niet meer laten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    ErikLeonard
    2

    Dit is onze favoriete zelfgemaakte soep! Voor 2 volwassenen en 3 kinderen kun je makkelijk de dubbele hoeveelheid maken van het recept hier. Ik heb voor wat extra smaak hamblokjes toegevoegd (bij het inkoken, niet bij het bakken!) - 02 nov 2014

    van
    2

    Tijdens Kerst 2011 gegeten, super lekker! - 19 jan 2012

    0

    Super soepje! De hamblokjes waren een goede toevoeging! Heb niet precies dezelfde paddenstoelen gebruikt, maar was erg lekker! Zeer geslaagd! - 26 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren