Guacamole van asperges

    Guacamole van asperges

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor guacamole zonder avocado en kan worden geserveerd bij groenten of chips. Het is erg pittig en misschien moet je daarom wat zuiniger zijn met de hete pepersaus of jalapenopepers.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 680 gram groene asperges, snijd ze in kleine stukjes
    • 15 ml vetvrije Griekse yoghurt
    • 1 eetlepel limoensap
    • 6 gram gehakte verse koriander
    • 3 lente-uien, dun gesneden
    • 1/2 jalapenopeper, gehakt
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 1 tomaat, in blokjes gesneden
    • 1 scheutje worcesteresaus (of ketjap)
    • 1 scheutje (pittige) chilisaus
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de asperges in een stoommandje of vergiet en plaats boven een pan waar 2.5 cm water in zit, breng het water aan de kook. Doe een deksel over de asperges en stoom ze gedurende 5 minuten. Doe de asperges in de kom van een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
    2. Meng de aspergepuree met de yoghurt, limoensap, koriander, lente-uien, jalapenopeper, knoflook, tomaat, worcestersaus en chilisaus in een grote kom, roer voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.

    Video

    Bekijk ook onze video voor het maken van guacamole.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren