Authentieke enchiladasaus van gedroogde chilipepers

    Authentieke enchiladasaus van gedroogde chilipepers

    2keer bewaard
    55min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Echte enchiladasaus gemaakt van gedroogde chilipepers met eventueel gemalen pompoenpitten, dit recept is rijk aan inheemse smaken. Gebruik het bij een traditioneel enchiladarecept.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1.4 l water
    • 12 gedroogde pepers (verkrijgbaar bij de toko)
    • 1 ui, grof gehakt
    • 4 grote tenen knoflook, licht gekneusd
    • snufje komijnpoeder
    • 1 snufje zout naar smaak
    • 1 eetlepel agavesiroop (of honing), of naar smaak
    • 1 eetlepel citroensap, of naar smaak
    • 4 verse chilipepers, in stukjes (draag handschoenen)
    • 100 gram gepelde groene pompoenpitten
    • snufje gedroogde (Mexicaanse) oregano
    • 2 romatomaten, zonder zaadjes en in stukken gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng het water aan de kook en zet apart. Spoel de gedroogde pepers af en dep ze droog, verwijder de stengels en kernen, en scheur de chilipepers open. Schraap de zaden en aders eruit, maar laat de pepers intact. Scheur de chilipepers in stukken van 2 tot 5 cm.
    2. Rooster de stukken peper, ui en knoflook in een droge gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, totdat de chilipepers beginnen te geuren en bruine vlekken krijgen, ongeveer 5 minuten. Rooster in een kleine aparte koekenpan op middelhoog vuur de komijnpoeder kort tot deze begint te geuren, 30 seconden tot 1 minuut. Let goed op, de komijn kan snel verbranden. Doe de geroosterde komijn in de pan met het pepermengsel, giet het hete water erbij.
    3. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de pepers het water hebben opgenomen en het water is ingedikt, ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met zout, agavesiroop en citroensap. Haal van het vuur en laat gedurende ongeveer 15 minuten afkoelen.
    4. Giet het pepermengsel in een blender, vul de blender niet meer dan de helft vol. Houd het deksel van de blender met een gevouwen theedoek vast, en begin voorzichtig te blenderen, met behulp van een paar snelle bewegingen om het mengsel te bewegen voordat je de blender verder laat pureren. Stop de blender na ongeveer 30 seconden en voeg de verse chilipepers, pompoenpitten, oregano en romatomaten toe. Pureer indien nodig in delen tot het glad en gebonden is.
    5. Doe de saus terug in de gietijzeren koekenpan, breng aan de kook, zet lager en laat sudderen. Blijft voortdurend roeren, gedurende ongeveer 15 minuten om alle smaken te laten mengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren