Avon's einde van de zomer - zondagmorgen cake met perzik

    Avon's einde van de zomer - zondagmorgen cake met perzik

    2keer bewaard
    1uur5min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Perziken plukken met mijn dochter en vervolgens haar een perzik-bosbessenmuffin zien maken inspireerde mij tot dit recept, een heerlijke, smaakvolle en kruimelige cake. Perziken en bananen passen goed bijelkaar. De geur tijdens het bakken is hemels. Niet alleen voor de zondagochtend!

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 100 gram bruine suiker
    • 60 ml ahornsiroop (of honing)
    • 180 ml perzikyoghurt
    • 1 zeer rijpe banaan, gepureerd
    • 60 gram boter, gesmolten
    • 1 ei, geklopt
    • 80 gram (volkoren) havermout
    • 100 gram bloem
    • 75 gram volkorenbloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • snufje zout
    • 150 gram rijpe perzik, in stukjes gesneden
    • 75 gram gehakte pecannoten
    • 65 gram volkorenbloem
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 60 gram boter, gesmolten
    • 1 snufje kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 190 graden C. Vet een vierkante taartvorm van 22x22 cm in.
    2. Doe 100 gram basterdsuiker, siroop, perzikyoghurt, banaan, 60 gram gesmolten boter, ei en havermout in een grote kom tot alles goed gemengd is. Laat mengsel rusten totdat de havermout zacht is, 10 tot 20 minuten. Doe alle bloem, 75 gram volkorenbloem, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout in een kom. Roer het bloemmengsel en de perziken door het bananenmengsel tot alles gemengd is. Giet het mengsel in de ingevette taartvorm.
    3. Meng de pecannoten, 65 gram volkoren bloem, 50 gram basterdsuiker, 60 gram gesmolten boter en een snufje kaneel in een kom. Verspreid het pecanmengsel over het cakebeslag.
    4. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uitkomt, 40 tot 50 minuten. Laat afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten voordat je de cake volledig laat afkoelen op een rooster.

    Van de kok

    Als je volkoren havermout gebruikt moet je deze echt goed laten weken, anders zitten er misschien wat harde stukjes in je cake. Je kunt ook gewone havermout gebruiken in plaats van de volkoren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren