Geweldige paksoi met witte bonen

    Geweldige paksoi met witte bonen

    3keer bewaard
    45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een smakelijke, eenvoudige en voedzame maaltijd, en in één pan te bereiden. Goedgekeurd door een man!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 60 ml extra vergine olijfolie
    • 225 gram varkenssaucijzen (velletje verwijderd)
    • 240 ml kippenbouillon
    • 450 gram gewassen en gesneden paksoi
    • 1 blik (400 gram) witte bonen (of cannellini bonen), afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje zout
    • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan op matig vuur, bak het worstvlees bruin, en breek de worst in stukjes terwijl je bakt. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
    2. Voeg zo veel paksoi toe als mogelijk, laat slinken en roer vaak, als het geslonken is, voeg je meer paksoi toe en laat weer slinken, tot alle paksoi in de pan zit. Voeg de bonen, tomatenblokjes, zout en peper toe. Breng opnieuw aan de kook, en laat sudderen tot de paksoi gekookt en zacht is, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren