Heerlijke ovenschotel met zoete aardappel

    Heerlijke ovenschotel met zoete aardappel

    5keer bewaard
    50min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik eind jaren '80 van iemand uit Mississipi, en ik maak het sindsdien elk jaar. Iedere keer als ik het voor mensen maak zijn ze enthousiast over het gerecht, dus ik blijf het maar maken. Volgens sommige mensen is het meer een dessert dan een bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 blik (225 gram) ananasstukjes, uitgelekt
    • 200 gram kokosnootvlokken, of meer naar smaak
    • 630 gram gekookte zoete aardappelpuree
    • 200 gram witte suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 ml melk
    • 115 gram boter, gesmolten
    • 30 gram bloem
    • 200 gram bruine basterdsuiker
    • 75 gram boter, gesmolten
    • 150 gram fijngehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175 graden C. Vet een ovenschaal van 22x33 cm in.
    2. Meng de ananas, kokosnoot, zoete aardappelen, witte suiker, eieren, vanille-extract, melk en 115 gram gesmolten boter in een grote kom tot een gladde massa. Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal, zet opzij. Meng de bloem, basterdsuiker, 75 gram boter en pecannoten in een kom. Strooi het pecanmengsel over het beslag.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de ovenschotel begint te borrelen en de bovenkant bruin is, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren