Gevulde kip met spek en feta

    (33)
    3 uur 10 minuten

    De titel zegt het al; slechts een aantal ingrediënten, een korte voorbereidingstijd en lekker van smaak. De kip wordt klaargemaakt in een slowcooker, maar je kunt het ook in de oven of braadpan bereiden.


    31 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 plakjes spek
    • 120 gram verkruimelde feta
    • 8 kipfilets
    • 4 blikken (van 410 g) tomatenblokjes
    • 2 eetlepels verse gesneden basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Doe het spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af en toe, totdat het spek gelijkmatig bruin is, ongeveer 10 minuten. Leg de spekplakjes op een met keukenpapier beklede plaat. Verkruimel het spek als het afgekoeld is.
    2. Meng het spek en de feta in kleine kom.
    3. Maak met een mes een inkeping van 5 tot 8 cm in de zijkant van de kipfilet zodat je een zakje creëert, en vul de kip met het mengsel. Maak goed dicht met tandenstokers.
    4. Leg de kip in een slowcooker, voeg tomaten en basilicum toe.
    5. Kook op de hoogste stand tot de kip niet meer roze van binnen is, ongeveer drie uur.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (33)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties