Romige spinaziesoep

    Romige spinaziesoep

    5keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke romige spinaziesoep die helemaal af is met een handje croutons.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr gehakte diepvriesspinazie, ontdooid
    • 500 ml water
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 75 gr ui, fijngesneden
    • 1/4 theelepel knoflookpoeder
    • 50 gr boter
    • 4 eetlepels witte bloem
    • 350 ml slagroom
    • 350 ml melk
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote pan op een matig hoog vuur spinazie, water, bouillonblokjes, ui en knoflookpoeder aan de kook brengen. De vlam matig laag zetten en laten sudderen tot de spinazie gaar is.
    2. Intussen in een kleine sauspan de boter smelten. Bloem toevoegen en tot een gladde pap roeren. 2 minuten laten koken. Geleidelijk room en melk toevoegen en tot een gladde crème roeren. Aan het spinaziemengsel toevoegen en ong. 10 minuten al sudderend laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren