Gestoofde runderspareribs

    Gestoofde runderspareribs

    4keer bewaard
    3uur15min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Runderspareribs zijn erg smaakvol, deze manier van bereiden maakt het vlees zo zacht dat je geen mes meer nodig hebt. De saus is heerlijk bij aardappelpuree en de worteltjes die je meekookt met de spareribs.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 ml plantaardige olie
    • 2.3 kg runderspareribs, in stukken van 7 cm gesneden
    • snufje zout
    • snufje versgemalen zwarte peper
    • 1 grote ui, in dikke plakken en ringen gesneden
    • 5 wortels, geschild en in stukjes gesneden
    • 4 tenen knoflook, grof gehakt
    • 1 blik (450 gram) tomatensaus
    • 240 ml barbecuesaus
    • 240 ml runderbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden C.
    2. Verhit de olie op matig vuur in een grote, zware, hittebestendige pan of braadpan, en bak het vlees aan alle kanten, ongeveer 5 minuten, doe het in delen indien nodig. Bestrooi het vlees met zout en peper als ze bruin zijn. Leg het vlees op keukenpapier om te laten uitlekken.
    3. Bak de uiringen en wortelen in dezelfde pan tot de uien doorschijnend en bruin beginnen te worden, ongeveer 8 minuten. Voeg de knoflook toe en bak tot het gaat geuren, ongeveer 1 minuut. Voeg de tomatensaus, barbecuesaus en rundvleesbouillon toe en breng de saus aan de kook, en laat gedurende 1 minuut sudderen om de smaken te laten mengen. Voeg het vlees toe.
    4. Doe een deksel op de pan en bak in de voorverwarmde oven totdat het ribvlees zeer mals is, ongeveer 2 1/2 uur. Draai de ribben af en toe om tijdens het koken. Breng op smaak met zout en peper voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren