Spiesjes geschikt om in te vriezen

    Spiesjes geschikt om in te vriezen

    6keer bewaard
    30min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Spiesjes met rundvlees, courgette, paprika en ananas. Een geweldige manier om een keer per maand spiesjes te bereiden. Lekker op de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 courgette, in stukken gesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes van 2.5 cm gesneden
    • 1 blik (425 g) ananasstukjes, uitgelekt
    • 30 ml olijfolie
    • 120 ml ketchup
    • snufje zout
    • 30 ml steaksaus (of sojasaus)
    • 25 gram witte suiker
    • 60 ml appelazijn
    • 60 ml worcestersaus (of ketjap)
    • 60 ml water
    • 675 gram rundvleesentrecôte of biefstuk, gesneden in blokjes van 2.5 cm
    • 12 bamboespiesjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de courgette, paprika en ananas in een mengkom. Besprenkel met olijfolie en meng goed. Verdeel het mengsel over diepvrieszakjes. Meng de ketchup, zout, steaksaus, suiker, azijn, worcestersaus en water samen in dezelfde kom tot een gladde massa. Voeg de vleesblokjes toe en meng tot alles gelijkmatig bedekt is. Verdeel het vlees over de diepvrieszakjes. Maak de zakjes dicht en vries ze in.
    2. Om te bereiden: haal zo veel zakjes als je nodig hebt uit de vriezer en laat 's nachts ontdooien in de koelkast, of op zijn minst 8 uur voor je ze gaat bereiden. Week de sateprikkers ten minste 30 minuten in warm water, of doe ze in het water wanneer je begint met het ontdooien van de vlees- en groentepakketjes.
    3. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie. Rijg afwisselend de rundvleesblokjes, groenten en ananas op de spiesjes. Gooi de overgebleven marinade weg.
    4. Bak de spiesjes op de voorverwarmde barbecue, draai af en toe om tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten in totaal voor medium-rare.

    Van de redacteur

    Dit recept is ook handig op de camping of tijdens een picknick. Je kunt ook ander vlees zoals kip of lam gebruiken, en andere groenten naar keuze zoals champignons of ui.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren