Gebraden varkensribstuk met een glazuur van appel-rabarber

    Gebraden varkensribstuk met een glazuur van appel-rabarber

    Voeg toe aan favorieten!
    5uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een stuk varkensrib ingewreven met salie wordt langzaam geroosterd en dan overgoten met een glazuur van appel en rabarber.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 (2.3 kg) varkensribstuk
    • snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 6 gram gesneden verse salie
    • 60 gram boter
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 1 sjalot, gehakt
    • halve ui, gesnipperd
    • 450 gram in blokjes gesneden rabarber
    • 4 Gala appels - geschild, zonder klokhuis, en in blokjes gesneden
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 60 ml rode wijnazijn
    • 480 ml appelsap
    • 1.9 liter kippenbouillon
    • 50 gram maïzena
    • 120 ml koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5uur20min  ›  Klaar in:5uur45min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 95 graden C. Leg het vlees op een rooster, en wrijf in met zout, peper en salie.
    2. Rooster het varkensvlees langzaam in de voorverwarmde oven tot het vlees niet meer roze is in de buurt van het bot, ongeveer 5 uur. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 68 graden C aangeven.
    3. Terwijl het vlees in de oven zit laat je de boter smelten in een grote pan op matig vuur. Voeg de knoflook, sjalot en ui toe, bak en roer tot de ui zacht en doorzichtig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de rabarber, appel, basterdsuiker, azijn, appelsap en kippenbouillon toe. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur vervolgens lager en laat sudderen tot de saus is gereduceerd tot de helft van zijn oorspronkelijke volume, ongeveer 30 minuten. Los de maïzena op in het koude water, en voeg toe aan de pruttelende saus. Blijf koken totdat de saus is ingedikt tot de dikte van stroop.
    4. Zodra het vlees een interne temperatuur van 68 graden C heeft bereikt, giet je met een lepel genoeg rabarberglazuur over het varkensvlees zodat deze volledig bedekt is. Zet het vlees terug in de oven, en bak totdat de glazuur wat steviger is, en de interne temperatuur 71 graden C, ongeveer 20 minuten. Laat 10 minuten rusten alvorens te snijden. Serveer met de rest van de appel-rabarber glazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren