Karbonade in biermarinade

    Karbonade in biermarinade

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Deze zachte smaakvolle karbonades zijn altijd erg geliefd, erg lekker van de barbecue! Dep het vlees droog voordat je ze grilt zodat je mooie grilstreepjes krijgt. Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur te controleren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 blikje of flesje (350 ml) bier
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • 45 ml donkere maïssiroop (of glucosestroop)
    • 30 ml mosterd
    • 4 grote tenen knoflook, fijngehakt
    • snufje gedroogde salie
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • 1 kleine ui, in dikke plakken gesneden
    • 8 karbonades

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng het bier, wijnazijn, maïssiroop, mosterd, knoflook, salie, zout en peper in een kom, doe het vervolgens in een afsluitbare plastic zak. Voeg de ui en karbonades toe, bedek alles met de marinade, knijp de overtollige lucht eruit en sluit de zak. Marineer in de koelkast gedurende 12 uur.
    2. Verwarm een barbecue of buitengrill tot middelhoge temperatuur en vet het rooster in met een beetje olie.
    3. Haal de karbonades en de uien uit de marinade en leg apart op een schotel. Giet de marinade door een fijnmazige zeef, goei het achterblijfsel uit de zeef weg. Verdeel het opgevangen knoflookmengsel over de karbonades. Wikkel de uien in aluminiumfolie.
    4. Bak de uipaketjes en de karbonades op de voorverwarmde barbecue tot het vlees niet meer roze is van binnen, ongeveer 7 minuten per kant. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van het vlees moet 70 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren