Kip met knoedels voor beginners

    (53)

    Semi-zelfgemaakt, snel en eenvoudig.


    50 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 gram boter
    • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
    • 4 kipfilets, in blokjes gesneden
    • 1.5 liter water
    • 1 blik of pak (300 gram) romige kippensoep
    • 3 blokjes kippenbouillon
    • snufje kipkruiden
    • 180 ml melk
    • 150 gram zelfrijzend bakmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Laat de boter in een grote pan op matig vuur smelten. Voeg de uien toe en bak een paar minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de blokjes kipfilets toe, bak en roer tot de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 10 minuten. Giet het water en de de romige kippensoep erbij, breng op smaak met kipkruiden en de bouillonblokjes. Breng aan de kook op een middelhoog vuur.
    2. Giet ondertussen de melk in een mengkom, voeg het meel toe en roer tot er een deeg ontstaat. Zodra de soep pruttelt voeg je lepel voor lepel het deegbeslag toe. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de balletjes niet meer deegachtig zijn van binnen, ongeveer 20 minuten. Draai de knoedels na 10 minuten om, zodat ze gelijkmatig koken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (53)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties