Pannenkoeken met bramen

    Pannenkoeken met bramen

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een goede manier om stiekem wat fruit aan je pannenkoeken toe te voegen - voor jezelf of voor je kinderen! De aardbeien geven een mooie kleur aan de pannenkoeken en maken ze lekker zoet. Ook lekker is om een halve banaan toe te voegen aan het beslag. Serveer met stroop, poedersuiker, verse aardbeien, bosbessen, banaan, enz., en eet smakelijk! Basterdsuiker kan worden gebruikt om er overheen te strooien zodat de bovenkant lekker krokant wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gram pannenkoekenmix
    • 180 ml water
    • 10 hele ingevroren aardbeien
    • 75 gram bevroren bosbessen
    • 1 theelepel basterdsuiker, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Meng de pannenkoekenmix en het water in een kom.
    2. Doe de nog steeds bevroren aardbeien in een blender en puls een paar keer om de aardbein in kleine stukjes te breken. Meng de gehakte aardbeien en de bevroren bosbessen door het beslag totdat het fruit goed verdeeld is.
    3. Laat wat boter in de koekenpan smelten, en giet ongeveer 60 ml van het beslag per pannenkoek in de koekenpan. Laat de onderkant bruin worden en wacht tot er luchtbellen ontstaan in het beslag, bestrooi (indien gewenst) de ongebakken kant met basterdsuiker, en draai de pannenkoek om zodat de andere kant bruin kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren