Blini's (Russische pannenkoeken)

    Blini's (Russische pannenkoeken)

    1keer bewaard
    45min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een populair Russisch gerecht dat vooral wordt gegeten tijdens het Maslenitsa-festival in Rusland. Alle soorten vullingen zijn mogelijk - zoet of hartig.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 liter melk
    • 5 eieren
    • snufje zout
    • 25 gram witte suiker
    • 1/2 theelepel baksoda
    • snufje citroenzuurpoeder (verkrijgbaar bij de toko)
    • 400 gram bloem
    • 45 ml plantaardige olie
    • 240 ml kokend water
    • 150 gram boter, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de melk en de eieren in een kom. Voeg zout en suiker toe en meng goed. Voeg de baksoda en citroenzuur toe.
    2. Meng de bloem erdoor. Voeg de plantaardige olie toe en giet het kokende water erbij, onder voortdurend roeren. Het beslag moet heel dun zijn, bijna waterig. Zet de kom aan de kant en laat rusten gedurende 20 minuten.
    3. Laat 15 gram boter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur smelten. Til de pan op van het vuur. Giet een lepel beslag in de pan, terwijl je je pols draait, kantel de pan zodat het beslag een cirkel maakt en de bodem bedekt. De blini moet zeer dun zijn.
    4. Zet de pan op het vuur. Bak de blini gedurende 90 seconden. Til voorzichtig een rand van de blini op om te zien of het goed gebakken is: de randen moeten goudkleurig zijn en het oppervlakte bruingevlekt. Draai de blini om en bak de andere kant gedurende 1 minuut.
    5. Leg de blini op een bord bekleed met een schone theedoek. Ga door met het bakken van de rest van de blini's, doe na elke 4 gebakken blini's een extra 15 gram boter in de pan. Stapel ze op elkaar en dek af met de theedoek om warm te houden.
    6. Verdeel je favoriete vulling over het midden van de blini, en vouw drie keer om een ​​driehoek te maken. Je kan ook alle 4 de kanten dichtklappen, als een kleine burrito.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren