Walnoot-ahornfudge

    Walnoot-ahornfudge

    13keer bewaard
    15min


    93 personen hebben dit gemaakt

    De hele zomer heb ik tijdens mijn vakantie van deze fudge genoten. Mijn man en ik hebben vervolgens dit recept bedacht zodat we het hele jaar door fudge kunnen eten.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 540 gram witte chocolade chips (of een reep witte chocolade in stukjes gebroken)
    • 415 ml gezoete gecondenseerde melk
    • 60 gram boter
    • 1 theelepel ahornextract
    • 175 gram walnoten in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Vet een vierkante glazen ovenschaal van ongeveer 20x20 cm in en bekleed met een vel bakpapier van 20x30 cm. De uiteinden hangen dus over de rand van de schaal.
    2. Laat de witte chocolade, gecondenseerde melk en boter smelten in een magnetronbestendige schaal, in intervallen van 30 seconden, roer na elke 30 seconden, gedurende 1 tot 3 minuten (afhankelijk van uw magnetron). Kijk uit voor oververhitten want de chocolade kan verbranden. Roer ahornextract erdoor en meng goed, en voeg dan de walnoten toe. Giet het chocolademengsel in de ovenschaal, en zet in de koelkast tot het stevig is, ongeveer 1 uur. Verwijder de fudge door het optillen van het bakpapier en snijd in blokjes.

    Van de kok

    Alle magnetrons zijn verschillend, dus de kooktijd kan ook verschillend zijn. Laten smelten op de middelste stand kan voldoende zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren