Polly's brood en boter pudding

    Polly's brood en boter pudding

    16keer bewaard
    1uur25min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ik serveer dit normaal met warme custard, maar koud en in stukken gesneden smaakt net zo lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 10 plakken brood (bruin of wit, maar zonder korst)
    • 275ml melk
    • 60g boter, gesmolten
    • 75g bruine basterdsuiker
    • 2 afgestreken theelepels mixed spice (mengsel van kaneel, nootmuskaat, piment en andere kruiden)
    • 1 ei, opgeklopt
    • 175g gemengd gedroogd fruit - rozijnen, sultana's, krenten, gemengde schillen.
    • geraspte schil van een halve sinaasappel
    • versgemalen nootmuskaat (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
    2. Breek het brood in stukjes, leg in een schaal en schenk de melk erover. Roer goed door en laat 30 minuten staan om te absorberen.
    3. Vet een ovenvaste schaal van 1,5 liter licht in.
    4. Klop de gesmolten boter, suiker, mixed spice en het ei glad. Voeg het broodmengsel toe. Roer het gedroogde fruit en de sinaasappelrasp erdoor. Giet in de ingevette schaal en bestrooi met nootmuskaat.
    5. Bak het gerecht in 45 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren