Rozemarijn-zalmburgers

    Rozemarijn-zalmburgers

    7keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze smakelijke zalmburgers houden zich goed op de barbecue, vooral als je een mooie wilde zalmfilet gebruikt. Serveer op een burgerbroodje met sla, tomaat, mosterd en mierikswortel voor een geweldig BBQ diner.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1kg koningszalmfilet, graten en vel verwijderd
    • 100g droge broodkruimels
    • 80g gehakte rode ui
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 2 theel mierikswortel
    • 2 eieren, licht geklopt
    • 1 eetl gehakte verse rozemarijn
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de zalm in repen, snij deze in blokjes en hak de vis dan goed fijn. Verwijder enige resterende graten.
    2. Meng het zalmgehakt met de broodkruimels, rode ui, Franse mosterd, mierikswortel en eieren. Kruid met rozemarijn, zout en peper en zet het mengsel vervolgens minimaal 30 min in de koelkast.
    3. Verwarm de barbecue tot matig heet voor.
    4. Vorm 8 ballen van het zalmmengsel en druk ze plat. Smeer ze licht in met olie.
    5. Plaats de zalmburgers op de BBQ en bak 4 tot 5 min per kant.

    Tip:

    Je kunt de zalmburgers ook prima in een pan bakken als je geen barbecue hebt of het buiten regent!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren