Inloggen Aanmelden

Rozemarijn-zalmburgers

Deze smakelijke zalmburgers houden zich goed op de barbecue, vooral als je een mooie wilde zalmfliet gebruikt. Serveer op een burgerbroodje met sla, tomaat, mosterd en mierikswortel voor een geweldig BBQ diner.

Always Cooking Up Something

Ingrediënten
Porties: 8 

  • 1kg koningszalmfilet, graten en vel verwijderd
  • 100g droge broodkruimels
  • 80g gehakte rode ui
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 2 theel mierikswortel
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 1 eetl gehakte verse rozemarijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. Snijd de zalm in repen, snij deze in blokjes en hak de vis dan goed fijn. Verwijder enige resterende graten.
  2. Meng het zalmgehakt met de broodkruimels, rode ui, Franse mosterd, mierikswortel en eieren. Kruid met rozemarijn, zout en peper en zet het mengsel vervolgens minimaal 30 min in de koelkast.
  3. Verwarm de barbecue tot matig heet voor.
  4. Vorm 8 ballen van het zalmmengsel en druk ze plat. Smeer ze licht in met olie.
  5. Plaats de zalmburgers op de BBQ en bak 4 tot 5 min per kant.

Tip:

Je kunt de zalmburgers ook prima in een pan bakken als je geen barbecue hebt of het buiten regent!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties