Pizzadeeg uit de broodbakmachine

    Pizzadeeg uit de broodbakmachine

    8keer bewaard
    1uur15min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een lekker en makkelijk recept om pizzadeeg te maken. De pizzabodem is dun en lekker knapperig.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 180 ml warm water - 40 tot 45 graden C
    • 200 gram bloem
    • snufje zout
    • snufje witte suiker
    • 1 theelepel gist
    • 2 theelepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Giet het warme water in de broodbakmachine en voeg de bloem toe boven op het water. Bestrooi met zout en suiker, en bedek met de gist. Zet de machine op het menu voor deeg en druk op de startknop. Wanneer de machine aangeeft dat het deeg klaar is verplaats je het naar een met bloem bestoven werkvlak.
    2. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
    3. Rol of rek het deeg uit tot een dunne pizzabodem met een doorsnee van ongeveer 35 centimeter. Laat het deeg wat dikker bij de randen. Leg het deeg op een grote bakplaat en bestrijk het deeg met de olijfolie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 5 minuten voordat je de pizza bedekt en verder bakt met je favoriete ingrediënten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    We hebben vanavond het recept geprobeert maar het was geen deeg eerder beslag het was veel ste waterig ik kon er geen pizza deeg mee maken als je het wilt doen mag er wel >150gram bij - 14 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren