Ovenschotel met kip en rijst

    (36)
    1 uur 10 minuten

    Deze ovenschotel van restjes kip en rijst is erg makkelijk om te maken en je hebt weinig schoonmaakwerk achteraf. Daarnaast is het ook nog eens erg lekker! Mijn man vraagt me minstens een keer per week om dit te maken.


    39 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 240 ml zure room
    • snufje uienpoeder
    • snufje knoflookpoeder
    • snufje gedroogde dille
    • snufje gedroogde peterselie
    • 240 ml zachte roomkaas
    • 110 gram geraspte Cheddar kaas
    • 3 eetlepels pittige chilisaus
    • 430 ml kippenbouillon
    • 210 gram ongekookte witte rijst
    • 300 gram in blokjes gesneden, gekookte kip

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
    2. Meng de zure room, uipoeder, knoflookpoeder, dille en peterselie in een grote kom en voeg vervolgens de roomkaas, Cheddar kaas en chilisaus toe. Voeg de kippenbouillon toe, een beetje bij beetje, en roer voorzichtig de rijst en gekookte kip erdoor. Giet in een grote rechthoekige ovenschaal.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de ovenschotel bruin is en de rijst gaar, ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (36)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren