Runderfilet met sjalottenboter van de barbecue
1 / 1 Foto van:  NEWFMOMTIFF
Blader

Runderfilet met sjalottenboter van de barbecue

Maak dit gerecht niet voor iedereen; het werkt als een liefdesdrank en is niet voor zomaar iedere gast geschikt! Bewaar het recept dus voor die ene speciale gelegenheid!

ttinkerbel

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 1 fles Bourgondische rode wijn
  • 330 ml olijfolie
  • 330 ml ketjap
  • 110 ml oestersaus
  • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
  • 1-2 theelepels gedroogde oregano
  • 8 runderfilets
  • 110 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel Bourgondische rode wijn
  • 1 eetlepel sjalotjes, fijngesneden
  • 1 eetlepel lente-ui, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen witte peper

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

  1. De barbecue goed heet laten worden. De oven voorverwarmen op 110°C/gasstand 4.
  2. De gemarineerde filets tot de gewenste temperatuur grillen, daarbij 1 keer omdraaien. Leg ze vervolgens in een schone ovenschaal van 23x33 cm. Lepels botermix erover verdelen. 1 minuut in de voorverwarmde oven verwarmen tot de boter is gesmolten.
  3. In een middelgrote kom met een handmixer boter en wijn romig opkloppen. Sjalotjes, lente-ui en witte peper er met de hand doorheen kloppen. Goed afsluiten en gekoeld bewaren.
  4. In een middelgrote sauspan wijn (1 theelepel apart houden), olie, ketjap, oestersaus, knoflook en oregano aan de kook brengen. Van het vuur halen en 1 uur in de koelkast zetten.
  5. Leg de runderfilet in een ovenschaal van 23x33 cm. De gekoelde marinade erover gieten, goed afsluiten met keukenfolie en minstens 5 uur gekoeld bewaren.

Laat het vlees minimaal 5 uur marineren.

Heb je geen barbecue? Grill het vlees dan in een grillpan of gebruik de grillfunctie in je oven.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties