Cake-lolly's

  (34)
  40 minuten

  Verjaardagen, Pasen, kinderfeestjes, of gewoon omdat ze zo schattig zijn en erg goed smaken! Je kunt 'Candy Melts' gebruiken, of gewoon gesmolten chocola. Bijna alle ingrediënten kun je kopen bij hobbywinkels die gericht zijn op het maken en decoreren van taarten.


  33 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 24 

  • 1 zakje (350 ml) Candy Melts (te koop bij taart-hobbywinkels of op internet), of 350 gr chocola
  • 24 donutballetjes
  • 24 lollystokjes
  • 1 eetlepel cake versiersels

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

  1. Smelt de chocola in de magnetron of plaats ongeveer 60 ml Candy Melt in een kleine magnetronbestendige kom en laat smelten in de magnetron op een middellage stand gedurende 30 seconden, roer de Candy Melt, en verwarm nog een keer gedurende 30 seconden, blijf herhalen tot de coating net warm is en volledig gesmolten.
  2. Methode met Candy Melts: Maak met een lollystokje een gat halverwege een donutballetje, dompel dan het uiteinde van het stokje in de gesmolten Candy Melt en plaats het stokje vervolgens in het gat. Hierdoor blijft het donutballetje stevig op het stokje zitten. Zet de donut lollies rechtop (bijvoorbeeld op een stuk schuimrubber) in de koelkast gedurende een uur om ze stevig te laten worden.
  3. Methode met Chocola: steek de lollystokjes in de donutballetjes en zet apart.
  4. Wanneer de lollies goed gehecht zijn aan de stokjes smelt je de resterende Candy Melt of de chocola in een magnetronbestendige kom op middellage stand gedurende 1 minuut, roer, en smelt gedurende 30 seconden totdat de Melt/chocola warm en gesmolten is. Dompel de donutballetjes in de coating zodat ze helemaal bedekt zijn. Houd de gedipte lolly boven een kom en bestrooi met versiersel. Zet de versierde lollies terug op het stuk piepschuim om ze hard te laten worden.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (34)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  0

  super leuk en lekker  -  11 sep 2017

  Vergelijkbare recepten

  User's IP: 54.159.85.193