Caribische tilapia met mangosalsa

    Caribische tilapia met mangosalsa

    7keer bewaard
    55min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor tilapia met een Caribisch tintje. In plaats van vis kun je ook sint-jakobsschelpen gebruiken. Lekker met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • Viskruiden
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2 snufjes kerriepoeder
    • 2 snufjes gemalen komijnzaad
    • snufje pimentpoeder (allspice)
    • snufje gemalen gember
    • snufje gemalen koriander
    • snufje zout
    • snufje versgemalen zwarte peper
    • snufje gemalen venkelzaad (eventueel)
    • snufje cayennepeper (eventueel)
    • Mangosalsa
    • 1 mango - geschild en in blokjes gesneden
    • 150 gram verse ananas in stukjes
    • 1/2 rode paprika, fijngesneden
    • 75 gram zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (eventueel)
    • 1/2 rode ui, fijngehakt
    • 3 eetlepels gehakte verse koriander
    • 3 eetlepels verse limoensap
    • 1 ei
    • 80 ml melk
    • 100 gram paneermeel
    • 1 eetlepel gemalen kokos, of naar smaak (eventueel)
    • 1 eetlepel olijfolie, of zoveel als nodig
    • 5 tilapiafilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de paprikapoeder, kerriepoeder, komijn, piment, gember, koriander, zout, peper, venkel en cayennepeper in een kom, Zet kruidenmix apart.
    2. Meng in een kom de mango, ananas, paprika, zwarte bonen, rode ui en koriander, giet limoensap over het mangomengsel, en meng opnieuw. Dek de kom af en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
    3. Klop het ei en de melk in een kom. Meng in een aparte ondiepe kom de paneermeel met de kokos. Roer ongeveer 1 eetlepel van de kruidenmix, of naar smaak, door het paneermeelmengsel.
    4. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dip de tilapiafilets in het eimengsel, en dan voorzichtig door het paneermeelmengsel zodat beide kanten van de filet worden bedekt. Borstel de losse kruimels van de filets en leg ze in de hete olie. Bak tot de vis ondoorzichtig is van binnen en goudbruin van buiten, 3 tot 5 minuten per kant, of zo lang als nodig. Serveer met de mangosalsa.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 21 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren