Zoete aardappelpuree van een cederhouten plank

    Zoete aardappelpuree van een cederhouten plank

    2keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een aangepaste versie van een recept voor zoete aardappelpuree dat ik vond op een website over het bakken van eten op cederhouten planken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1/2 theelepel boter
    • 5 zoete aardappelen
    • 30 gram boter
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 180 ml yoghurt
    • halve bol geroosterde knoflook, fijngesneden
    • 1 onbehandelde cederhouten plank, 2 uur geweekt in water
    • 15 gram gesmolten boter
    • snufje zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 1 eetlepel gesnipperde ui
    • snufje paprikapoeder
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Wrijf de geweekte plank in met een 1/2 theelepel boter.
    2. Maak met een mesje een aantal sneden van 1 cm diep in de zoete aardappelen. Kook de zoete aardappelen in een magnetron op hoge stand totdat ze zacht zijn, 8 tot 10 minuten. Schil de aardappelen en doe ze in een mengkom. Voeg 30 gram boter, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, de yoghurt en geroosterde knoflook toe. Pureer tot een gladde massa. Schep de aardappelpuree in een bultje op de plank.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot er een goudbruin korstje begint te vormen op de aardappelpuree, ongeveer 30 minuten. Besprenkel met 15 gram gesmolten boter en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie, ui, paprikapoeder en de resterende 2 eetlepels Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren