Chaicake uit de broodbakmachine

    Chaicake uit de broodbakmachine

    2keer bewaard
    3uur15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit smeuïge cakerecept uit de broodbakmachine doet een beetje denken aan koffiecake. Lekker voor bij het ontbijt, als snack of als nagerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 30 gram chaipoeder (poeder om Chai mee te maken, bijvoorbeeld van Yogi)
    • 180 ml warm water
    • 60 ml Chardonnay
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 eigeel
    • 75 gram bevroren ongezoete frambozen
    • 1 eetlepel boter, op kamertemperatuur
    • 50 gram patentbloem
    • 25 gram roggemeel
    • 100 gram tarwebloem
    • 50 gram tarwezemelen
    • 1 zakje (7 gram) gist
    • 75 gram grofgehakte walnoten
    • snufje karwijzaad
    • 50 gram witte suiker
    • 1 theelepel grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Bereid de chai thee door twee eetlepels of een zakje poeder op te lossen in 180 ml heet water. Laat afkoelen gedurende 10 minuten.
    2. Meng de chai thee, Chardonnay, vanille-extract, eigeel, bevroren frambozen en boter in de pan van een broodbakmachine. Voeg patentbloem, roggemeel, tarwebloem, tarwezemelen, gist, walnoten, karwijzaad, suiker en zout toe.
    3. Selecteer het programma voor 'zoet brood' met een 'lichte korstkleur' en druk op de aanknop. Laat het brood 30 minuten afkoelen voordat je het in plakken snijdt.

    Van de redacteur

    In plaats van wijn kun je ook appelsap, water of melk gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren