Kaascrackers

    Kaascrackers

    31keer bewaard
    45min


    26 personen hebben dit gemaakt

    Een krokante cracker gemaakt van kaas, lekker als appetizer of snack. Kijk wel uit, ze zijn erg verslavend!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 150 gram bloem
    • 240 gram geraspte scherpe Cheddar kaas (of jong belegen kaas)
    • 115 gram boter op kamertemperatuur
    • snufje zout
    • snufje cayennepeper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe de bloem, kaas, boter, zout en cayennepeper in de kom van een keukenmachine en puls tot alles goed gemengd is, ongeveer 10 keer. Verspreid het mengsel op een goed met bloem bestoven werkvlak en kneed het deeg tot een bal. Rol het deeg uit tot een laag van 0.5 cm dik. Zet het deeg ongeveer 15 minuten in de koelkast als het te plakkerig is om te rollen. Snijd het deeg in vormen met koekvormpjes. Leg de uitgesneden crackers voorzichtig op het bakpapier.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat de crackers net goudbruin beginnen te worden aan de randen, 11 tot 13 minuten. Laat gedurende ongeveer 10 minuten op de bakplaat koelen voordat je de crackers verder laat afkoelen op een rooster.

    Van de kok

    In plaats van cayennepeper kun je ook gemalen zwarte peper gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    vaaltje2006
    0

    leuk recept - 22 feb 2015

    SandraS
    van
    0

    Lekker! Ik heb restjes cheddar, Parmezaanse kaas en Gruyère bij elkaar gedaan en het smaakte heerlijk. - 24 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren